Аматьорският гаф на Реал Мадрид няма да бъде покрит и по всичко личи, че един от фаворитите в Купата на Краля ще бъде изхвърлен по административен път. Съперникът на "белите" в турнира - Кадис - е подготвил документите и ще пусне жалбата си днес до обяд. 

Грандът от Мадрид допусна конфузна грешка при победата си с 3:1 над третодивизионния отбор, след като наставникът Рафа Бенитес пусна на терена Денис Черишев. Руснакът имаше наказание от миналия сезон и трябваше да пропусне този сблъсък, но не само че игра, но и отбеляза първия гол. 

Според правилата в Испания, такова провинение в турнира за Купата се наказва с директно изхвърляне от надпреварата, а не със служебна загуба. По този начин през тази кампания вече беше изхвърлен Осасуна. 

Единствената надежда на "Бернабеу" беше от Кадис да не подадат оплакване. Но след дълго среднощно заседание на управата на клуба, от там решиха да сезират федерацията. Така санкцията би трябвало да се стовари с пълната си сила върху "белите". Решението беше обявено от президента на Кадис. 

"Всички в клуба единодушно решихме да се обърнем към федерацията за грешката на Реал. Това е болезнено решение, защото Реал е клуб, с който сме в приятелски отношения. Това е най-великият клуб в историята на футбола, но такива решения трябва да се взимат."

"Ние знаехме още преди мача, че има такава грешка. После и в течение на двубоя не получихме обаждане от Реал, за да обсъдим ситуацията. Едва сега има комуникация и писма по електронната поща, но сме решили как да постъпим", сподели президентът на Кадис Мануел Вискаино. 

Крайният срок за подаване на жалбата е 15:00 часа българско време днес. Очаква се около обяд това да стане факт.