След като през миналата седмица Севиля изненадващо отпадна от Шампионската лига след домакинска загуба от ЦСКА Москва, а през уикенда падна от Еспаньол, черната серия за възпитаниците на Маноло Хименес продължи с пълна сила.

В среща от 28-ия кръг на Примера дивисион андалусците направиха равенство 1:1 срещу последния Херес и сериозно намалиха шансовете си за класиране в четворката и ново участие в ШЛ.

Севиля поведе с гол на Фредерик Каните от дузпа в 63-ата минута, но секунди преди края на срещата гостите изравниха чрез Леандро Гиода и си тръгнаха с точката от стадион Рамон Санчес Писхуан.

Домакините останаха на пето място в класирането с 45 точки, докато тимът на Херес продължава да е последен с 19 точки от 28 мача.

Много е вероятно след този двубой треньорът на Севиля Маноло Хименес да бъде уволнен, като за фаворит за негов наследник се спряга Хуанде Рамос, който изведе тима до два поредни триумфа в Купата на УЕФА преди няколко години.

В друга среща от Примера дивисион Хихон победи с 2:1 у дома Депортиво Ла Коруня с гол от дузпа в последната минута, след като гостите получиха и два червени картона в свой ущърб.