Руският ЦСКА Москва изхвърли от осминафиналите на Шампионската лига амбициозния тим на Севиля. Московчани се наложиха с 2:1 и след 1:1 в първия двубой на своя стадион продължават към четвъртфиналите, за където се класира и отбора на Интер. Съставът на Жозе Моуриньо отново се наложи над Челси, този път с 1:0.

Двубоят на „Рамон Санчес Писхуан” нормално започна с лек домакински натиск, който обаче не се изрази със реални голови опасности пред Акинфеев. Всички интересно през първата част се случи в нейния край. Резултатът бе открит от гостите от ЦСКА, когато Томаш Несид реализира майсторски в 39-ата минута. След изпълнение на тъч топката попадна в Кейсуке Хонда, който хитро продължи към Несид. Нападателят се измъкна майсторски от опеката на Ивица Драгутинович и с прецизен удар от около 15 метра в долния ляв ъгъл на вратата даде преднина на своя тим.

Радостта на гостите обаче трая твърде кратко. Домакините Севиля успяха да изравнят само шейсет секунди по-късно. Хесус Навас овладя добре топката отдясно по нападението на Севиля, видя свободния Диего Пероти, пускайки към него отличен пас. Оставен непокрит в непосредствена близост до вратата, Пероти не срещна трудности да преодолее Игор Акинфеев.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме ЦСКА отново успя да излезе напред в резултата. В герой за своя тим се превърна японецът Кейсуке Хонда, макар и благодарение на вратаря на домакините Палоп. Московчани стигнаха до пряк свободен удар на около 30 метра пред вратата на домакините. Зад топката застана именно Хонда, който стреля силно, а в опита си да боксира топката Палоп я набута в собствената си мрежа.

В оставащите минути до края футболистите на Севиля опитаха всичко възможно да се върнат в мача, но това така и не се случи. Така ЦСКА се превърна във втория руски тим, който се класира за четвъртфиналите на най-комерсиалния клубен турнир в Европа. Преди това направи и съставът на Спартак Москва.

СЕВИЛЯ - ЦСКА М 1:2 (2:3)

Севиля: Палоп, Станкевичус, Фацио, Наваро (Адриано), Драгутинович, Зокора, Навас, Капел (Кануте), Пероти, Ренато (Негредо), Фабиано

ЦСКА М: Акинфеев, А.Березутски, В.Березутски, Игнашевич, Шенников, Алдонин, Семберас, Хонда (Рахимич), Красич (Одиа), Гонзалес, Несид

Жълти картони: Фабиано (Севиля), Шемберас, Гонзалес (Мамаев), Шенников, Березуцки (ЦСКА)

Стадион: "Рамон Санчес Писхуан"

Съдия: Виктор Касай