Звездата на Барселона Лео Меси за пореден път записа името си със златни букви в историята на испанския футбол. Не стига, че огромната част от рекордите в Примера дивисион се държат от него, но сега аржентинецът прибави и още един към сметката си. 

Срещу Ейбар той реализира две попадения за успеха с 4:0 и вече има 21 от началото на сезона в Ла Лига. Така той вече има осем сезона с 20 или повече гола на сметката си в испанския елит, което е непостигано от друг досега. 

След него със седем такива кампании е Кристиано Роналдо, а с по шест са Алфредо ди Стефано, Ференц Пушкаш, Телмо Сара и Енрико Кастро Гонсалес - Кини. Уго Санчес и цяла друга плеяда звезди са с по пет такива сезона. 

Но това не е единственият повод за радост за феновете на Барселона след битката с Ейбар. Към двата гола на Меси един добави и Луис Суарес. Така сметката на южноамериканското трио, което включва още и Неймар, стигна до 100 гола във всички турнири от началото на сезона, а все още е само началото на март. 

Плюс това, каталунците удължиха рекорда за поредни мачове без загуба във всички надпревари вече на 36 мача. Те подобриха предишното постижение на Реал Мадрид от 34 двубоя без поражение срещу Райо Валекано в четвъртък, но явно са се устремили да му придадат съвсем ново измерение.