Старши треньорът на Реал Мадрид Мануел Пелегрини остава на поста си…поне още две седмици. Чилиецът ще води „кралския клуб” и в супердербито на Испания, срещу Барселона, на 29 ноември, но това може да се окаже и последният му мач начело на тима. Спекулациите, че Пелегрини ще бъде освободен се засилиха няколкократно след провала за Купата, срещу третодивизионния Алкоркон, но президентът на „белите” Флорентино Перес побърза да успокои страстите. Той обаче има много противници, както вътре в клуба, така и извън стените на „Сантяго Бернабеу”.

Според „Марка”, 29 ноември е наистина крайният срок за Пелегрини. Ако треньорът не успее да сътвори чудото и да подготви своите поне за точка на „Ноу Камп”, то той ще се прости с поста си.

Изданието твърди още, че Михаел Лаудруп и Луис Арагонес са основните фаворити за заместник на Пелегрини, и в интернет страницата на „Марка” дори вече има анкета – кой от двамата трябва да наследи горещия стол. Другите две алтернативи са настоящият генерален мениджър на Реал Хорхе Валдано, както и Виктор Ернандес. Споменават се и имената на Свен-Йоран Ериксон, Лучано Спалети, Роберто Манчини и Роберто Донадони.