Старши треньорът на Реал Мадрид Мануел Пелегрини разкри, че няма да си губи времето в съжаление, че тимът му е отпаднал от Алкоркон за Купата на Краля. Още след срещата, той насочи вниманието си към Примера дивисион и Шампионската лига, въпреки че видимо не бе доволен от случилото се.

Галактическият тим успя да вкара само един гол на третодивизионния тим в мача-реванш от турнира за Купата на Краля, който се игра на „Сантяго Бернабеу”. Голът, който бе дело на Рафаел Ван дер Ваарт в заключителните минути на двубоя се оказа крайно недостатъчен след позорната загуба преди две седмици с 0:4 от същия противник.

„Играчите са зад мен, но не е лесно да наваксаме четири гола пасив, защото те играха на голлинията от страх. Но ние сме само на точка след Барселона в първенството и сме лидери в групата си в Шампионска лига”, сподели наставникът на Реал Мадрид пред испанските медии.

Наставникът не скри, че е изключително разочарован от отпадането на неговия тим, като не скри, че отборът му е имал шансове за попадения, но от решаващо значение са били головете, вкарани в първия мач от страна на Алкоркон.

„Проблемът е в грешките, които допуснахме срещу Алкоркон и от това се появи излишната ни нервност в играта. Не съжалявам, че избрах този състав за мача,” заяви още Пелегрини.