Галактическият тим на Реал Мадрид успя да вкара само един гол на третодивизионния Алкоркон в мач-реванш от турнира за Купата на Краля, който се игра на „Сантяго Бернабеу”. Голът, който бе дело на Рафаел Ван дер Ваарт в заключителните минути на двубоя се оказа крайно недостатъчен след позорната загуба преди две седмици с 0:4 от същия противник. Така тимът на Мануел Пелегрини напуска срамно надпреварата и ще трябва да съсредоточи силите си в първенството и Шампионската лига.

Живата легенда на „белия балет” Раул Гонзалес започна мача като титуляр, заедно с имена като Кака, Диара, Рууд Ван Нистелрой и Игуайн, но въпреки това домакините не успяха да преодолеят непретенциозния си съперник.

Логично Реал започна да атакува масирано още от първата минута на двубоя, но въпреки това трудно стигаше до реални голови опасности пред вратата на гостите от Алкоркон.

През второто полувреме домакините успяха да създадат най-добрите си възможности в мача, след като в игра се появи холандецът Рафаел Ван дер Ваарт. Маестрото в полузащитата на „белия балет” Рикардо Кака имаше два отлични шанса, но стражът на гостите отрази ударите на бразилеца. Именно смяната Ван дер Ваарт успя да разпечата вратата на Алкоркон едва осем минути преди края на мача. До края на мача възпитаниците на Пелегрини хвърлиха всичко в предни позиции, но единствено Игуайн се отчете с удар в гредата.

Така Реал записа едно от най-срамните си участия в турнира. Почти през целия мач феновете на домакините освиркваха своите любимци, а накрая отдадоха заслужена почит на скромния тим на Алкоркон.