Фланговият футболист на Депортиво Ла Коруня Хуанфран използва много тежки думи срещу елитния испански съдия Матеу Лаос. Според 29-годишния играч арбитърът е показал явен двоен стандарт при изгонването му при снощната загуба от Лас Палмас с 1:4 в първи 1/16-финален мач  от Купата на Краля.

Хуанфран бе категоричен, че никога няма да видим изгонване като неговото за играч на Барселона, Реал Мадрид или някой друг от водещите тимове. Поливалентният играч на „Супер Депор” остави отбора си с човек по-малко в 24-ата минута, като първо извърши нарушение за жълт картон, а мигом след това получи и втори за протестите си срещу решението.

Лас Палмас с гигантска стъпка към 1/8-финалите в Купата на Краля

По принцип Матеу Лаос е известен с това, че не предприема резки мерки и обича да разговаря с играчите. При снощната ситуация обаче той не обели дума, докато изгонваше Хуанфран. „Така може да се изгони играч на Депортиво, но никога такъв на Реал Мадрид, Барселона или някой от другите водещи отбори. Аз не сторих нищо, за да се окажа изгонен в 24-ата минута”, проплака Хуанфран.

„Това е най-лошият ден в живота ми. Един ш**ан ден за мен, за моята жена, за дъщеря ми и моите родители, които бяха на трибуните. Не е честно.  Всички имаме семейства, беше им много трудно да гледат как ме гонят. Невероятно е, че бях наказан в опита си да бъда позитивен герой. Матеу ми пре*а живота”, заяви Хуанфран, след което избухна в сълзи пред камерите в миксзоната.