Отборът на Леванте победи Еспаньол с 2:1 в 33-я кръг на Примера дивисион и прекъсна серията си от три мача без успех в Испания. Със спечелените три точки, Леванте се отлепи от дъното в шампионата и продължава битката за оцеляване в елита вече като 19-и с 28 точки в актива си, колкото имат Хетафе и Спортинг Хихон.

Съставът на Еспаньол пък допусна втора поредна загуба и вече три срещи е без победа в Испания. Еспаньол държи 15-ото място във временното класиране в Примера висион с 36 точки в актива си.

Още в 6-ата минута домакините можеха да поведат, след като Хосе Моралес получи удобен пас и опита удар от далечно разстояние, но проусна. Само минута по-късно, в 7-ата Ернан Перес даде преднина на Еспаньол с чудесно изпълнение. Виктор Санчес намери отлично Перес, който реализира за 1:0 за гостите.

Тимът на Леванте успя да изравни в средата на първото полувреме, след като в 23-ата минута Джузепе Роси вкара от пряк свободен удар. Роси имаше още едно положение десетина минути по-късно, но вратарят на Еспаньол Пау Лопес се справи.

Усилията на домакините дадоха резултат в 66-ата минута, когато Жоан Верду намери Карл Меджани, който се разписа за 2:1 и донесе успеха на Леванте. Само 6 минути по-рано Еспаньол изпусна отличен шанс за попадение, след като Ернан Перес не успя да отиграе добре обещаваща ситуация.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS