Отборите на Малага и Еспаньол завършиха при 1:1 в двубоя по между си от 31-я кръг на Примера дивисион. Тимът на Малага е осми с 40 точки в актива си, а съставът на Еспаньол заема 12-о място във временното класиране в Испания с 36 точки.

И двата състава вече четвърти мач са без поражение в Примера дивисион.

Въпреки, че владееха повече топката на домакините им се наложи да наваксват един гол пасив и успяха в края на първото полувреме от дузпа. Гостите от Еспаньол поведоха още в 11-ата минута с попадение на Папа Диоп, който реализира с глава в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Гилермо Очоа.

Отборът на Малага опита да наложи натиск в търсене на изравнителен голь, ткато в 32-ата минута Дуйе Чоп пробва удар с глава, но топката мина на сантиметри от лявата греда.

В края на първото полувреме обаче домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след нарушение на Виктор Санчес и в 45-ата минута хърватинът Дуйе Чоп бе точен за 1:1.

През второто полувреме футболистите на Малага така и не успяха да отбележат нов гол, като пропуснаха няколоко изгодни положения. В 51-ата минута Чори Кастро стреля вдясно от целта, пропускайки отличен шанс, а в 88цата Роберто Росалес също не успя да се разпише, след добра реакция на стража на Еспаньол Пау Лопес.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS