Придобилият световна известност с умението си да предвижда изхода от футболни мачове октопод Паул Ален ще посочи новия световен шампион най-късно в събота, обявиха от аквариума в Оберхаузен.

Досега Паул позна изхода на всичките шест мача на Германия на Мондиал 2010, включително и загубата от Испания в полуфинала, което накара много от немците, да пожелаят на животното да се превърне в деликатесно ястие на нечия трапеза.

Сега октоподът ще има по-тежка задача - да познае цели два мача - мачът за третото място между Бундестима и Уругвай в събота и финала между Холандия и Испания в неделя.

От аквариума в Оберхаузен обаче уточняват, че Паул ще посочи новия световен шампион, единствено ако не е прекалено уморен от даване на прогнози.

Другото условие е октоподът да бъде гладен, тъй като изборът, който прави е свързан с храна - две от любимите мидички на Паул се слагат в аквариума му - едната върху кутия със знамето на единия отбор и другата върху флага на втората страна, участник в мача. Върху което знаме се покатери октоподът и започне да яде първо - това е победителят.