Ръководството на Валенсия ще изплати неустойка в размер на 10 милиона евро на уволнения старши треньор на отбора Роналд Куман, съобщава "Ел Мундо Депортиво".

Както е известно бившият холандски национал напусна снощи поста си в закъсалия тим от "Местая" и беше заменен от Салвадор Гонсалес-Воро до края на сезона.

Причина за уволнението стана серията от слаби резултати на Валенсия в първенството, в което отборът се намира само на две точки над зоната на изпадащите след загубата от Атлетик Билбао с 1:5 в неделя.

Холандецът подписа договор до лятото на 2010 година миналия ноември, когато замени Кике Санчес Флорес. Тогава Валенсия беше на четвърто място на четири точки след лидера Реал Мадрид.

Под негово ръководство отборът записа само 4 победи в 22 мача в лигата, но все пак спечели трофей, след като триумфира на финала за купата на Испания миналата след след победа с 3:1 над Хетафе.

"Договорът на Куман беше прекратен по взаимно съгласие. Воро е назначен за старши треньор на Валенсия и получава пълна свобода да прави каквото смята за нужно, за да измъкна отбора от опасната зона в последните пет мача от сезона", се казва в официално съобщение на клуба.