Роналд Куман бе уволнен от треньорския пост в заплашената от изпадане Валенсия. Той бе заменен от Салвадор Гонсалес (Воро), след като загубата на тима от Атлетик в Билбао в неделя остави отбора на две точки над зоната на изпадащите.

Куман подписа договор за две години и половина с клуба в началото на ноември 2007 г. след уволнението на Кике Санчес Флорес. По това време Валенсия бе на четвъртото място в таблицата за временното класиране, на четири точки зад лидера Реал Мадрид. На своя уебсайт от испанския клуб съобщиха, че отстраняването на Куман, помощниците му Хосе Мари Бакеро и Тони Бруинс Слот, както и на спортния директор Мигел Анхел Руис е било утвърдено на среща на клубната управа в понеделник. Гонсалес, който е бивш играч на Валенсия и Депортиво ла Коруня, ще води тима до края на сезона.

„Договорът на Роналд Куман бе анулиран по взаимно съгласие. Воро е назначен за старши треньор с пълната свобода на направи онова, което смята, че трябва да бъде направено, за да изведе отбора напред в оставащите 5 мача с 25-те играчи от първия тим“, се казва в комюникето на клуба.

През последните няколко седмици Куман изглеждаше все повече изолиран във Валенсия, но изведе отбора да победа с 3:1 срещу Хетафе във финала за Купата на краля в сряда. В началото на престоя си в тима той влезе в конфликт с няколко от най-влиятелните футболисти. С подкрепата на основния акционер Хуан Солер Куман отстрани от игра капитана Давид Албелда, вратаря Сантяго Канисарес и крилото Мигел Анхел Ангуло, като даде ясно да се разбере, че те няма да играят в основния състав до края на сезона.