Нападателят Радамел Фалкао подписа петгодишен договор със завърналия се в Лига 1 тим на Монако. Новината бе потвърдена от официалния сайт на френския клуб, както и от самия играч в личния си профил в Twitter.

“Футболен клуб Монако с удоволствие съобщава, че постигна договорка с Атлетико Мадрид за трансфера на Радамел Фалкао, който влиза в сила от сезон 2013/2014. Радамел Фалкао Гарсия Сарате, колумбийски национален нападател, подписа договор за срок от 5 години. Футболистът ще бъде предстаавен официално пред медиите по време на предсезонната подготовка, като точната дата ще бъде уточнена допълнително от клуба“, се казва в официалното съобщение, публикувано в сайта на Монако.

„Много сме доволни, че Радамел Фалкао прие предизвикателството да играе за Монако. Горди сме, че си осигурихме един от най-добрите футболисти в света и вярваме, че това ще помогне на клуба да върне точния си статус“, заяви президентът на френския клуб Дмитри Риболовлев.

В същото време самият Фалкао написа в социалната мрежа Twitter: “Искам да споделя с вас, че през следващия сезон ще бъда футболист на Монако. Нямам търпение да започна това предизвикателство. Разчитам на вашата подкрепа.“

Финансовите параметри на сделката между Монако и Атлетико Мадрид не се съобщават.