Съперникът на Манчестър Юнайтед в полуфиналите на Лига Европа - Селта, направи грешна стъпка в първенството на Испания. В дербито на средняците домакините от Виго допуснаха неочаквана загуба от Бетис с 0:1. 

Дарко Брашанац реализира малко след почивката и така остави Селта категорично без шансове да се пребори за квота за Европа през шампионата. Така за галисийците остава надеждата да спечелят Лига Европа и да играят в Шампионската лига следващия сезон. 

Този мач не предложи много емоции на феновете, особено като се има предвид, че домакинската агитка беше емоционално изцедена след успеха на четвъртфиналите на Лига Европа над РК Генк. 

Затова преди почивката почти нямаше интересни моменти. Единствено в 41-та минута Тео Бонгонда от състава на домакините можеше да се разпише, но тресна дясната греда с изстрела си. 

Развръзката настъпи в 54-та минута. Тогава Риза Дурмиси центрира перфектно и качи топката на главата на Дарко Брашанац, който прониза стража Селта, отбелязвайки единствения гол в този двубой. 

Този резултат се запази до края и така Селта остана с 44 точки на десетата позиция, далеч от всякаква борба за Европа през Ла Лига. Бетис вече има 37 точки и на практика няма за какво да се бори до края на сезона.