Селта може да напусне Виго, за да си намери място, където да построи нов стадион и тренировъчна база.

Президентът на клуба Карлос Моуриньо обяви, че е пазил добрия тон достатъчно дълго, но отсега нататък няма да се съобразява с общината.

Той направи изявление в официалния YouTube канал на Селта, където обяви: "Няма да оставя на вас да решавате съдбата на клуба. Защо не искате да ни позволявате да се развиваме?

Ние не напускаме, ние сме прокудени и няма връщане назад."

"Проектът е зациклил и няма бъдеще тук," добави Моуриньо, който иска да изгради нов стадион и база извън града. Президентът разкритикува кмета на Виго, който предложи концесия за 50 години, вместо да продаде стадиона на клуба. "Това предложение отново е опит да се избяга от проблема."

Стадионът на Селта "Балаидос" се нуждае от ремонт, но през годините до момента са отпуснати само 4 милиона за неговата реконструкция. Тъй като не очаква от Виго да дадат повече пари за ремонт, президентът на Селта е решил да търси решение извън града.

"Ще дам 50 милиона за стадиона и 20 милиона за тренировъчна база," разкри той.

Ураган през февруари причини сериозни щети на стадиона в северозападна Испания и според специалистите той вече не отговаря на нужните мерки за сигурност на феновете.