Изпадналият в немилост в Реал Мадрид Гарет Бейл се завърна в игра с белия екип и напомни подобаващо за себе си. Уелсецът пропусна контролата с Байерн от International Champions Cup, но се появи на терена в проверката от същата надпревара с Арсенал и набързо влезе в светлината на прожекторите. 

Доскорошната рекордна покупка на мадридчани влезе като резерва на почивката при 0:2 и раздвижи играта на тима си, бележейки попадението за 1:2. В крайна сметка в редовното време мачът приключи наравно 2:2 и последваха дузпи, при които Бейл пропусна, но в крайна сметка съотборниците му успяха да изтръгнат победата в тази среща въпреки това. 

Двата тима си разделиха по едно полувреме. Преди почивката "артилеристите" бяха по-вдъхновени и всичко им се получаваше. В началото те натиснаха сериозно, като Месут Йозил пропусна първия шанс. В 7-та минута обаче "топчиите" поведоха. 

Тогава Александър Лаказет преодоля Кейлор Навас при един пробив и стреля към вратата, където беше Начо Фернандес, който спря с ръка влизащата в мрежата топка. Последва червен картон за него и дузпа за англичаните, реализирана хладнокръвно от Лаказет. 

Французинът изработи и второто попадение за лондончани в 23-та минута, след като хитро изведе с пета Пиер-Емерик Обамеянг на голова пзоиция и за габонския реализатор не беше проблем да удвои за тима си в средата на първата част. 

С човек повече Арсенал продължи да играе по-вдъхновено, но статуквото в бройката на играчите на терена беше възстановено в 39-та минута. Тогава Сократис Папастатопулос влезе грубо на Лука Модрич, играчите на Реал наобиколиха съдията и гневно искаха от него да изгони гърка, което в крайна сметка той и стори. 

Този ход на рефера върна увереността на "белите" и до края на полувремето те взеха напълно инициативата, изпускайки два страхотни шанса да намалят чрез Карим Бензема и Дани Карвахал. В крайна сметка почивката дойде при 2:0 за Арсенал. 

Тогава на терена се появи Гарет Бейл, който намали на 1:2 в 55-та минута, възползвайки се след лошо отбита от вратаря на съперника топка. Намесата му не беше добра при изстрел на Марко Асенсио. Именно той изравни и три минути след това. 

Атаката беше сътворена от Марсело, който също влезе на почивката, бразилецът намери Асенсио на изгодна позиция и той с мощен далечен удар направи 2:2. Като цяло испанският национал направи страхотен мач, но всички фенове на Реал изтръпнаха малко след втория му гол, защото се наложи да бъде сменен принудително заради травма в коляното, а съмненията са, че сезонът за него приключи. 

В 75-та минута Арсенал можеше да стигне до победата, но Бейл се намеси и изби от голлинията сигурен гол. Така се стигна до дузпи, при които отново уелсецът беше в светлината на прожекторите за тима си, изпускайки единствен от бялата точка за Реал. 

Това обаче не се оказа фатално за успеха на мадридчани, тъй като Гранит Джака, Начо Монреал и младият Роби Бъртън изпуснаха за "артилеристите" и така в крайна сметка успехът беше на страната на "белите" в този мач.