Нападателят на Реал Мадрид Рууд Ван Нистелрой разсея приказките, че „белия балет” се превръща в малка холандска колония. През това лято на „Бернабеу” бяха привлечени още трима сънародници на бившото острие на Манчестър Юнайтед.

Нистелрой вярва, че новите попълнение искат да се впишат в състава заедно с другите момчета, а не да сформират своя групичка.

„Ние сме част от отбора, не сме някакъв клан или самостоятелна група”, отговори Рууд на въпроса, дали той и Ариен Робен, Уесли Снайдер и Ройстън Дренте ще се държат предимно един за друг.

„Холандците няма да контактуваме само помежду си. Ние сме много отворени хора и обичаме да общуваме с другите. Аз не съм толкова стар, за колкото ме мислите. Но да, по възрастен съм от другите момчета. Те са много различни, но всичките са изключителни хора”, каза още нападателят.

Снайдер има 5-годишен опит с отбора на Аякс, играл е на Европейско и Световно първенство. Той е на 23 години, но има много по-мъдра глава на раменете си. Има много качества, както и Робен. Хората тук не познават много Ариен, но те трябва да покажат малко търпение, тъй като той може да покаже феноменална игра, в това мога да ги уверя”, продължи Нистелрой.

Дренте е различен футболист. Има една година за отбора на Фейенорд, така че няма толкова опит – ще му трябва малко повече време. Той трябва да се развива, но притежава нужния потенциал. Притежава много силен характер и е страхотен човек”, коментира още Рууд.