Защитникът на Милан Алесандро Неста прие добре изявлението на бившия му съотборник Кака, който каза, че иска да елиминира Милан от Шампионската лига. Според Неста причината за изказването на бразилеца е фактът, че Кака се страхува от миланския гранд.

Бившият играч на „росонерите” премина в Реал през лятото за 56 милиона паунда и в сряда за първи път ще се изправи срещу бившия си отбор.

„Това е така, защото Кака познава нашия отбор и Реал Мадрид се страхува от нас”, заяви усмихнатият Неста по време на пресконференцията преди мача. „Те знаят, че ние винаги се справяме добре в Шампионската лига”.

„Ще бъде вълнуващо да се видим отново и да играем срещу него (Кака). Той остави страхотни спомени във всички нас в съблекалнята. Познаваме неговия стил, но играчите като него са непредвидими”.

Мачът се очертава и като битка между голмайсторите на турнира Раул и Филипо Индзаги: „Пипо не ни е обещал голове, но аз знам, че той много държи на своя рекорд. Раул е подобен, те са играчи, които в наказателното поле са по-умни от останалите”, обясни Неста.

Доброто представяне на бранителя от началото на сезона отвори дискусия за завръщането му в националния отбор на Италия. Неста обаче категорично отхвърля подобна възможност:

„Абсолютно не, потвърждавам моето решение да се откажа. Винаги ще подкрепям Италия и имам отлични отношения с Марчело Липи, но вече направих своя избор”.

„Колкото до контузиите, това е моето седмо ‘завръщане’ и се надявам да бъде и последното. Щастлив съм да се върна и преди всичко да бъда здрав. Знам, че мога да го направя”, допълни Неста.