Тъмни облаци, надвиснали над фамилията на звездата на Барселона Лионел Меси, не се разчистват. Затвор грози по-големия брат на каталунската звезда, който е подложен на наказателно преследване заради незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Съдът реши Матиас Меси да бъде задържан под стража като превантивна мярка, докато бъде постановена окончателна присъда. Медиите в Испания информират, че Наказателният кодекс на Аржентина в такива случаи предвижда между три и осем години затвор.

В момента братът на петкратния носител на „Златната топка“ се възстановява в болница, след инцидента, претърпян на лодка му. И в лечебното заведение той е под стража.

Тревоги във фамилията на Меси

Припомняме, че до всичко това се стига, след като самият Матиас Меси алармирал, че е бил ранен на плавателния му съд. Същевременно органите на полицията открили незаконното оръжие, а самата лодка била изцапана с кръв.

Версията на Матиас е, че е катастрофирал, в следствие на което е получил прорезната раната. При кървенето на нараненото място, лодката била изцапана. Разследващите са взели проби, които са пратени за изследване в лаборатория.