Началото на сезона за Уест Хем във Висшата лига е далеч от перфектното. С едва четири точки от първите си 6 мача „чуковете” вече се намират в зоната на изпадащите и феновете започват да губят търпение. Мениджърът Славен Билич е заложен на дузпата, тъй като не може да намери правилната вакса в атака. В тази тежка ситуация как биха се почувствали всички, които милеят за „чуковете”, ако се окаже, че отговорът за хърватина е бил пред очите му, но той сам го е отхвърлил?

През лятото Уест Хем пръсна немалко пари, за да усили офанзивната си мощ. В Лондон акостираха доказани имена като Хавиер Ернандес и Марко Арнаутович, който дори стана най-скъпата покупка в клубната история. Дотук инвестицията изглежда спорна, тъй като Уест Хем е вкарал едва 6 гола. Контузиите на Анди Керъл и Диафра Сако също не помагат.

И тук някъде идва мястото на Симоне Дзадза и Джонатан Кайери.

През миналия сезон дуото нападатели пристигна при „чуковете”, но не постигна нищо. Италианецът бе продаден след само 6 месеца в клуба и без нито един отбелязан гол. Кайери вкара веднъж, но след края на сезона също стегна куфарите.

В момента обаче двамата отритнати от Уест Хем играчи са сред хитовете в Ла Лига. Дзадза става все по-основен играч за Валенсия, докато 24-годишният се вихри за Лас Палмас. Двамата общо имат 7 гола от началото на сезона в Испания или иначе казано – с един повече от целия тим на Уест Хем. Цели 5 от тези попадения са на сметката на Дзадза, който в Ла Лига отстъпва единствено на Лео Меси (9).

Дали лондончани ще съжаляват за решението си да ги разкарат, тепърва предстои да видим.