Изпадналият в дълбока криза Валенсия най-сетне успя да устиска трите точки и спечели с 2:1 домакинството си в 18-ия кръг срещу Еспаньол в испанската Примера. Успехът е първи за тима в първенството от октомври 2016 г.

Нещо повече - „прилепите“ изиграха и силен мач, в който имаха сериозно надмощие, а в случаите, когато Еспаньол създаваше ситуации, майсторски се намесваше вратарят на валенсиаците Диего Алвес.

Чудесна комбинация на домакините, в която участваха доста играчи, завърши с подаване на Нани, а за защитника Мартин Монтоя не остана нищо друго, освен да открие резултата в 17-ата минута.

Валенсия - Еспаньол 2:1

източник: БГНЕС

В 73-ата минута Санти Мина след добавка с глава направи резултата 2:0 за Валенсия, като зарадва над 33 000 зрители по трибуните на „Местая“.

Пет минути преди края Еспаньол върна един гол, когато също след добавка Давид Лопес направи резултата 2:1.

За разлика от миналия шампионатен мач, в който валенсианците допуснаха изравняване в четвъртата добавена минута при 3:3 срещу Осасуна, този път „прилепите“ устискаха победата.

С 16 точки те обаче не успяха да се отделят от мястото точно над чертата в класирането, като все пак имат и един отложен мач в запас – срещу шампиона Реал Мадрид.

Еспаньол е 11-и с 23 точки и плува в спокойни води.