Съобщава се, че Барселона е проучвал Габриел Мартинели от месеци и е попитал за наличността му преди Световното първенство. Тъй като договорът на бразилското крило изтичаше през 2024 г., изглеждаше, че той може да е на разположение. Но тези надежди скоро ще бъдат в историята, тъй като Мартинели и Арсенал изглежда са близо до споразумение, което ще задържи крилото в Северен Лондон до 2027 г., според Sport.

Твърди се, че Барселона е пожелал Мартинели от няколко месеца, надявайки се да добави допълнително качество към лявото си крило. Само на 21 години и в разгара на сезона, бразилецът е един от най-обещаващите атакуващи играчи в Европа. Но мениджърът на Арсенал Микел Артета държи много на играча и след контузията на коляното на Габриел Жезус, Мартинели се смята че ще бъде още по-важен.

Друга цел на Барселона, нападателят на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко, изглежда вероятно ще бъде на разположение. Междувременно се съобщава, че Н'Голо Канте е близо до споразумение за предварителен договор с каталунците, след като контрактът му изтича през лятото.