Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан вярва, че отборът може да навакса изоставането от 10 точки от лидера Барселона. Именно толкова стана пасивът на шампиона в Ла Лига спрямо големия враг, след като вчера мадридското дерби срещу Атлетико завърши при 0:0.

„Не трябва да гледаме точката, а представянето на нашата игра, заслужавахме малко повече. Точките са там и нищо не се случва. Сезонът е много дълъг. С играта, която демонстрирахме заслужавахме повече. Преди всичко момчетата. Ние играхме много добре. Това е най-важното нещо за нас. За съжаление не успяхме да отбележим гол. Не е нужно да укорявам играчите си. Заслужавахме повече. Важно е да бъдем търпеливи. Пътят, който следваме е добър“, коментира Зидан.

„Изиграхме силно първо полувреме, но ни липсваше голът. Аз съм сигурен, че ще дойде моментът, в който ще започнем да бележим. Не се притеснявам от пропуските, които правим. Най-важното е, че играхме добре“, добави наставникът на Реал Мадрид.

„Да, може да наваксаме изоставането от 10 точки от Барселона. Те със сигурност ще губят точки. Ние трябва да продължим нашата работа. Когато погледнете разликата, 10 точки са много, но със сигурност ще съкратим дистанцията“, продължи треньорът на „кралете“.

„Носът на Серхио Рамос бе счупен и той нямаше как да продължи участието си в мача. Той има фрактура. Не знам за какъв период от време ще отсъства от игра.“

„Да, изоставаме с 10 точки, но има още много мачове до края на сезона. Барселона със сигурност ще губи точки. Срещу Атлетико Мадрид изиграхме добър мач, но ни липсваше един гол. Разочарован съм заради футболистите. Без никакво съмнение мачът бе добър за нас. Така е във футбола – понякога вкарваш, понякога не. Не мога да го обясня. Има моменти, в които топката не иска да влезе във вратата на съперника. Аз искам да остана с положителен вкус от мача срещу Атлетико Мадрид. Играхме добре. Истината е, че ни липсва един гол. Ние трябва да останем позитивно настроени. Иско се представя много добре. Всички направиха много силен мач. Да, липсват ни головете, както срещу Тотнъм и Жирона. Срещу Атлетико изиграхме много силен мач. Някои футболисти вдигнаха много нивото на представяне. Не съм видял ситуациите, в които моите футболисти имат претенции за дузпи и не искам да коментирам. Съдията си свърши своята работа“, каза още Зинедин Зидан.