Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в първото дерби между двата отбора на новия стадион „Уанда Метрополитано“. Равенството имаше самоубийствен ефект и за двата отбора, които вече изостават на 10 точки от лидера Барселона.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния футболист на Атлетико Мадрид Фелисиано Ривия, който на 81-годишна възраст на 6 ноември.

В игра за Реал Мадрид се завърна Даниел Карвахал.

Защитниците на Реал Мадрид допуснаха много груба грешка още в 3-та минута, което откри възможност пред Анхел Кореа, но той пропусна да вкара.

Габи отправи изненадващ далечен удар от въздуха в 26-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Кико Касия.

Реал Мадрид създаде първата по-сериозна опасност пред вратата на Ян Облак в 32-та минута. Кристиано Роналдо комбинира с Тони Кроос, който шутира от много добра позиция в наказателното поле на Атлетико Мадрид, но встрани от десния стълб на вратата на Облак.

Кристиано Роналдо отправи много опасен удар от фаул в 35-та минута, но Ян Облак плонжира и успя да избие в корнер.

Реал Мадрид пропусна много добра възможност да поведе в резултата в 36-та минута, когато Марсело центрира в наказателното поле на Атлетико, където Каземиро свали с глава към Серхио Рамос, който стреля, но в аут. При удара с глава Рамос бе изритан от Лукас Ернандес и главата на капитана на Реал Мадрид бе разкървавена. Серхио Рамос успя да довърши полувремето, но след това бе сменен от Начо Фернандес.

Футболистите на Реал Мадрид имаха претенции за дузпа в 59-та минута за игра с ръка на Хуанфран в наказателното поле на Атлетико Мадрид, които бяха подминати от съдията Фернандес Борбалан.

Реал Мадрид организира много добра атака в 75-та минута, когато Лука Модрич комбинира с Кристиано Роналдо, а той стреля, но неточно в аут.

Рафаел Варан се намеси изключително решаващо в 79-та минута. Френският защитник изби топката малко пред гол линията след удара на Кевин Гамейро.

Играчите на Атлетико Мадрид имаха претенции за дузпа в 79-та минута за игра с ръка на Кристиано Роналдо в наказателното поле на Реал Мадрид.

Ян Облак се намеси решаващо в 82-та минута и спаси удара на Кристиано Роналдо.

Футболистите на Реал Мадрид имаха претенции за дузпа в 84-та минута за игра с ръка на Диего Годин в наказателното поле на Атлетико след удара на Кристиано Роналдо, но съдията Борбала остана безмълвен.

Ян Облак отрази силния удар на Тони Кроос в 87-та минута.

Пред Кристиано Роналдо се откри отлична въззможност в 88-та минута, но Лукас Ернандес с решаващ шпагат блокира удара му и изби топката в корнер.

След това равенство Реал Мадрид и Атлетико Мадрид са съответно трети и четвърти с по 24 точки. Лидер е Барселона с 34, а Валенсия е втори с 27 точки и мач по-малко.