Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан показа доста трезва оценка след 1:1 срещу Леганес в 32-ия кръг на Ла Лига. Резултатът се явява изключително неудачен за „белия балет”, който отново се отдалечи от второто място в испанското първенство.

Отзвукът в столицата след ремито беше широк и акцентът за пореден път падна върху головата немощ на „лос меренгес”. Карим Бензема беше човекът, който спаси честта на Реал, след като отборът изостана в резултата точно преди почивката.

„Бензема прави добър сезон, особено по отношение на головете”, заяви Зидан. „Той е фантастичен футболист. Това, което се промени, е, че сега той бележи много повече. Карим е свикнал със слуховете. Той няма да се повлияе от тях. Днес показа своя характер и съм доволен от него.”

„Можете да ми задавате въпроси за Бейл всеки ден, аз всеки пък ще отговарям, че той е голям играч, важен е за състава. Исках да направя смени днес и той да поиграе малко, какъвто беше и случаят на Лукас. Ситуацията е сложна.”

„Това, което ни остава да направим, е да се опитаме да играем по-добре с играчите, които са на наше разположение. Колкото и да е лош нашият сезон, трябва да даваме повече. Отборът отново ще бъде конкурентен догодина. Сега ни остават още 6 мача. Ще работим в тренировките седмица след седмица.”

„Първото полувреме никак не ми хареса, през второто бяхме далеч по-добри. Стигнахме до реми и не можем да кажем нищо повече. Със сигурност имаме сили да се представяме по-добре. Усещането не е добро, но не е и лошо, защото в крайна сметка играхме срещу тим, който не ти позволява много положения. Вече сме наясно, че не се представяме добре този сезон. Работим усърдно в тренировките, но вечерта съвсем не беше прекрасна.”

„Сигурен съм, че през следващия сезон ще бъдем по-добри.”

Зидан, разбира се, не пропусна да коментира и случилото се в Париж, където сериозен пожар нанесе поражения по емблематичната катедрала Нотр Дам. „Когато се случат такива неща, никога не е приятно. Не пожелавам на никого да вижда или преживява нещо такова. Нямам идея какво се е случило, дано само няма жертви.”