Отборът на Леганес накара Реал Мадрид да допусне нова грешна стъпка в преследването на второто място в Ла Лига. В 32-ия кръг на испанското първенство „белия балет” стигна до 1:1 на „Естадио Мунисипал де Бутарке”, с което вече изостава на 4 точки зад втория Атлетико Мадрид

Ролята на спасител отново се падна на Карим Бензема, който беше човекът, вкарал изравнителният гол. Мадридските медии бяха категорични, че продукцията, предложена от „лос бланкос”, не заслужава да бъде запомнена, макар че в самия край на срещата те имаха шансове да си тръгнат и с трите точки.

За Леганес останаха съжаленията, че е изпуснал шанса да нанесе първа шампионатна загуба на именития си съперник. Мачът обаче напомни за случилото се през миналия сезон, когато именно „краставичарите” изхвърлиха Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля.

Първото полувреме определено не предложи множество интересни ситуации, като Реал в големи епизоди действаше вяло и без нужната енергия. Атакуващото трио в лицето на Бензема, Марко Асенсио и Иско не работеше добре и беше логично, че последните двама бяха заменени в хода на срещата. Сред пресата в Мадрид обаче се прокраднаха критики спрямо Зидан, че е изчакал чак до заключителния четвърт час, за да пусне Лукас Васкес и Гарет Бейл.

Леганес от своя страна не можеше да подбере по-добър момент за своя гол. В последната минута от първото полувреме защитата на мадридчани не успя да изчисти кълбото. Мартин Брейтуайт се пребори за него и от точката на дузпата го върна назад за Джонатан Силва. Последният стреля великолепно до дясната греда, а фалцът в неговия шут беше извън възможностите на Кейлор Навас – 1:0.

Реал Мадрид имаше нужната доза късмет, за да изравни с първата си опасна атака през второто полувреме. В 51-ата минута Лука Модрич напредна с топката и вече пред дъгата даде пас в коридор за Бензема, който надбяга пазача си и стреля. Стражът Иван Куеяр отрази изстрела, но никой от защитниците пред него не реагира толкова бързо, колкото го стори Бензема. „Деветката” дотича и без проблем направи добавка – 1:1.

В 83-ата минута домакините отново пратиха топката в мрежата на Кейлор Навас. Този път попадението на Юсеф Ен Несири беше отменено заради засада.

Буквално секунди по-късно Марсело получи подаване пред наказателното поле и нанесе много силен шут, който затрудни максимално Иван Куеяр. Ветеранът на вратата обаче се справи.

В класирането Реал Мадрид има 61 точки, докато Атлетико е втори с 65. Барселона е далеч напред със 74 пункта. Леганес от своя страна е непобеден вече в 4 поредни шампионатни двубоя и с 41 точки заема 11-о място.