Реал Мадрид изстрада обрат над Ейбар в 31-кръг на Ла Лига. "Белите" стигнаха до успеха с 2:1, с две попадение на Карим Бензема, след като губеха с 0:1 до почивката.

Това отвори работа на почивката за Зинедин Зидан, която трябваше да влива свежи сили в своите чрез тактически указания и думи.  

"Каза ни четири много важни неща", заяви левият бек Серхио Регилон. "Няма да ви кажа какво си казахме. Това са неща от кухнята", пък сподели самият Зидан след срещата. 

В Испания си припомниха една от най-великите речи между полувремената в местния футбол - случила се на 14 ноември 1956 г. в двубой за КЕШ във Виена. Реал губи от Рапид Виена с 0:3 след 45 минути в 1/16-финален мач от турнира.

Думата в съблекалнята има треньорът Хосе Вилялонга: "Ку*рви, срам ме е да ви гледам. Знаете ли колко испанци има на стадиона. Работници, които са дошли отдалеч. Знаете ли, че утре ще ги съсипят от подигравки. Знаете ли как ще бъде накърнена честта им на испанци? Вие ще сте виновни за това. Ку*рви! Ако ви е останал малко срам, излезте и се дръжте като мъже", казва в легендарната си реч Вилялонга (през втората част Реал вкара един гол, за да може да загуби с 3:1, но да продължи напред след успех с 2:0 в първата среща).

Определено Зидан не се е държал по този начин към играчите си срещу Ейбар, но е изискал много повече от тях.

"Накара ни да се гордеем, че играем за Реал", заявиха някои момчета от съблекалнята.