Реал Мадрид си отдъхна и се върна на пътя на победите. Момчетата на Зинедин Зидан осъществиха пълен обрат от 0:1 до 2:1 над Ейбар в среща от 21-ия кръг на Ла Лига.

"Белите" допуснаха гол в края на първата част, но през втората се активизираха и единствено голямата им неефективност не изпратиха Ейбар за дома с по-голям брой голове.

Във втори пореден домакински мач в герой за Реал се превърна Карим Бензема, който вкара на два пъти във вратата на съперника (59', 81'). Едно попадения за Ейбар реализира Марк Кардона (39'), но то не бе достатъчно за баските за нещо повече от почетна загуба.

Французинът вече е с 26 гола през сезона - най-много в тима на Реал за сезона, както и с 218 попадения с "бялата" фланелка в своята кариера. Това бе и стотен мач за Зинедин Зидан начело на тима в Ла Лига (дебютира на 9 януари 2016 при успеха с 5:0 над Депортиво Ла Коруня).

За мача с Ейбар Зизу отново направи експерименти в титулярния състав. В предни позиции за Реал бяха Бензема, Бейл и Асенсио. В халфовата линия обаче действаха младият Федерико Валверде, Иско и Лука Модрич. Хосе Луис Мендилибар отново бе заложил на 4-1-4-1 с изнесен в предни позиция Сержи Енрич.

Срещата започна с добър шанс за Реал. В 5-ата минута Иско изведе Бейл зад гърба на отбраната. Уелсецът се измъкна сам срещу стража на Ейбар, но не успя да го преодолее от прекрасна позиция. Впоследствие страничният рефер вдигна флага на засада. В деветата Бензема прати топката в мрежата, но след още по-явна засада на Бейл, заради която попадението не се броеше.

В 11-ата Ейбар създаде първа добра възможност пред вратата на Реал. Марк Кукурея центрира остро в малкото наказателно поле отляво, но Марк Кардона се размина с кълбото в наказателното поле.

Те обаче трябваше да чакат до 39-ата минута, за да поведат. Гонсало Ескаланте изведе прецизно Кардона с подаване между Начо Фернандес и Серхио Регилон. Навас се подхлъзна и това позволи на Кардона да реализира с лекота за 1:0 в полза на баските.

Втората част бе почти изцяло под диктата на Реал, който потърси обрата. В 55-ата Бейл изведе Бензема, вратарят Марко Дмитрович излезе извън наказателното поле, но изстреля топката в тялото на свой защитник. Топката стигна до Бензема и той насочи в мрежата. Страничният рефер обаче беше вдигнал флага за засада. ВАР потвърди нередовното положение на французина.

Само 4 минути след това обаче Бензема се реваншира. Подаване отдясно на Марко Асенсио на далечна греда качи топката на главата на Карим Бензема, който бе останал сам. "Деветката" нямаше проблеми да насочи във вратата на съперника за 1:1.

9 минути преди края Реал стигна до победата. В 81-ата късо изпълнение на корнер позволи на Кроос да центрира в наказателното поле. Там Бензема отново скочи най-добре, за да реализира с глава от няколко метра за крайното 2:1.

Реал Мадрид - Ейбар 2:1

0:1 Марк Кардона 39'

1:1 Карим Бензема 59'

2:1 Карим Бензема 81'