Завърналият се като наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан обясни мотивите си зад решението да извади Тибо Куртоа от стартовия състав. Испанецът заяви, че изборът му да излезе с Кейлор Навас сред титулярите при 2:0 над Селта Виго е да накара костариканския страж да се почувства важен.

Навас беше забравен от предишния треньор Сантиаго Солари, който упорито залагаше на привлечения през лятото белгийски вратар, въпреки че нивото на Куртоа често беше дискусионно.

Сега Зидан се довери на отново на вратаря, който беше ключов за неговите успехи в Реал при първия му треньорски престой. „Харесвам и Кейлор, и Куртоа. Тибо ни показа вече, че е страхотен вратар”, коментира Зидан.

„Искам Кейлор да се почувства важен също, не забравям неговите постижения тук. Досега той играеше по-малко и трябва да се изявява на терена.”

„Никой не може да заличи какво постигнаха тези играчи. Всички попадат в сметките – Куртоа, Регилон. Кейлор, Марсело и Иско също са много добри. Аз съм много щастлив, защото най-важното днес беше да спечелим. За тях предизвикателството беше да бъде взет този мач.”

„Трябва да бъдем търпеливи, подобрихме представянето си към края на първото полувреме и през второто. Остават ни 10 мача и трябва да завършим със стил”, допълни Зидан.