Повторното завръщане на Зинедин Зидан начело на Реал Мадрид беше ознаменувано с очаквана победа. В жертва на вдъхновения колос от испанската столица се превърна борещият се за оцеляване Селта, който си тръгна с два гола в мрежата от "Сантиаго Бернабеу". 

А важното за френския магьосник е, че попаденията бяха дело на низвергнатите при предшественика му Сантиаго Солари звезди Иско Аларкон и Гарет Бейл, които сега показаха хъс и майсторство, за да бъде изкован успехът с 2:0. 

Макар преди почивката да нямаше попадения, интересни положения не липсваха и пред двете врати. От самото начало домакините натиснаха и имаха два шанса да открият в първите минути чрез Серхио Рамос и Иско, но ударите им не намериха очертанията на вратата. 

Най-чистото положение преди почивката за "белите" се откри пред Гарет Бейл в 30-та минута, който достигна до една топка в наказателното поле, но я прати в напречната греда. Малко след това и гостите от Виго показаха зъбите си. 

В 34-та минута Софиан Буфал стигна до топката в наказателното поле при едно разбъркване и с удара си преодоля вратаря, но в последния момент защитник на Реал изчисти от голлинията и предотврати 100-процентов гол. 

След това Марсело, Серхио Рамос и Иско направиха пропуски за домакините, преди да се стигне и до най-спорния момент в 42-та минута. Тогава Марко Асенсио се строполи в наказателното поле при един пробив и поиска дузпа, но реферът не даде такава. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част започна по същия начин, както и първата. Домакините натискаха и търсеха попадението, но нямаха късмет. И така до 56-та минута, когато Лука Модрич все пак успя да прати топката в мрежата, но не успя да се зарадва, защото след преглед с ВАР попадението беше отменено заради засада. 

Но в 62-та минута нямаше какво да попречи на мадридчани да поведат. Тогава след страхотен пробив на Асенсио топката стигна до Карим Бензема отляво на наказателното поле, като останаха малки съмнения дали французинът не е бил в засада. Повторенията обаче показаха, че такава е нямало. Той пусна прострелно за връхлитащия Иско и той прониза мрежата за 1:0. 

Последваха по един пропуск за двата отбора, като Андрю Хюлсагер не беше точен за Селта в 70-та минута, а малко след това Карим Бензема пропиля страхотен шанс за Реал. Всичко обаче си дойде по местата и интригата приключи окончателно в 77-та минута. Тогава Гарет Бейл направи 2:0. 

Друг нарочен за продажба - Марсело - направи страхотен пробив и намери уелсеца в наказателното поле, той с плътен и силен удар прати топката до лявата греда и направи безпомощен вратаря на "небесносините" за втори път в мача, подпечатвайки трите точки за Реал в повторния дебют на Зидан. 

Марко Асенсио и Тони Кроос пропиляха шансовете на мадридския колос за класика в последните минути, но и без трети гол феновете със сигурност са останали обнадеждени от ефекта "Зизу" и са заредени с оптимизъм. 

След тази развръзка Реал остава трети с 54 точки, само на две зад градския съперник Атлетико на втората позиция, преди "дюшекчиите" да са изиграли мача си от 28-ия кръг. Селта е в зоната на изпадащите със своите 25 точки, на една зад Виляреал, който е над чертата.