Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не скри разочарованието си след турнето в САЩ, което бе част о предсезонната подготовка на тима. „Белите“ не можаха да запишат победа над свой съперник отвъд океана, с изключение МЛС, който мадридчани победиха с дузпи. Манчестър Сити и Барселона се наложиха над европейския клубен шампион в редовното време, докато предстоящият опонент на Кралския клуб за Суперкупата на Европа Манчестър Юнайтед победи след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

„Усещанията не са приятни. От четири мача не победихме в нито един. Нужно е да направим нещо повече. Започнахме лошо с резултатите. Това, което всички искаха, е да се върнем у дома. Сега ще се възползваме да починем и да помислим за 8 август“, каза Зизу.

Реал Мадрид хвърля всичко за Дембеле

„Имаше по малко от всички грешки. Започнахме зле и тази тенденция се запази“.

„Кристиано Роналдо трябваше да почине, това беше важно. После ще видим. На 5 август ще се присъедини към нас и ще започнем да се готвим всички заедно“, отбеляза още специалистът.

Барса би Реал в зрелищно Ел Класико

Запитан за това, че Карим Бензема и Гарет Бейл не отбелязаха, френският специалист каза: „Не може да променим това. Лошо съвпадение. Сега е нужно да се концентрираме върху това, което ни предстои, защото сезонът за нас започва скоро“.

Първият официален мач на Кралския клуб за новия сезон е на 8 август. „Кралете“ ще премерят сили с Юнайтед в дуел за Суперкупата на Стария континент, който ще се състои в Скопие, Македония.