Барселона надви Реал Мадрид с 3:2 в мач от приятелския турнир International Champions Cup. Срещата се яви генерална репетиция и за двата състава за предстоящия дуел за Суперкупата на Испания.

Като титуляр за каталунския гранд започна Неймар, чието име е спрягано за трансфер в ПСЖ. Бразилецът игра до 73-ата минута, когато бе заменен от треньора Ернесто Валверде заедно с голяма част от започналия като титулярен състав.

Двубоят се игра пред препълнените трибуни на „Hard Rock Stadium” в Маями, а очакванията за зрелище се оправдаха в най-пълна степен.

Рамос: Дано Неймар си иде, един проблем по-малко за нас

Още в третата минута „блаугранас“ поведоха. При първата по-сериозна атака в мача Серхио Бускетс изведе добре Лионел Меси в наказателното поле, а за аржентинеца остана само да открие за 1:0. При попадението се получи и лек рикошет в Рафаел Варан. До седмата минута аванса на Барса набъбна на 2:0. Неймар комбинира технично с Луис Суарес, който пък пуска към Иван Ракитич. Хърватинът с мощен изстрел покачи на 2:0.

Натискът на възпитаниците на Ернесто Валверде продължи, а ново добро взаимодействие между Ракитич и Суарес като по чудо не завърши с нов гол във вратата на Кейлор Навас.

Отърсили се от първоначалния шок, момчетата на Зинедин Зидан отвърнаха в 14-ата минута. Каземиро подаде добре към Матео Ковачич, който намери пространство пред себе си и прати топката в долния ляв ъгъл за 1:2. Малко след това опасна комбинация между Карим Бензема и Лука Модрич бе пресечена от каталунците. В 36-ата минута европейският клубен шампион направи скоростна атака, като Матео Ковачич пусна към Марко Асенсио, който се разписа за 2:2. Малко преди края на първата част Меси имаше претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени.

След почивката Зинедин Зидан започна с промените, като стартира от централната двойка защитници. На мястото на Серхио Рамос и Рафаел Варан се появиха Начо и Хесус Вайехо. Това обаче не доведе до добър резултат и в 50-ата минута при центриране на Неймар от фаул, отбраната на Кралския клуб изпусна Жерар Пике, който насочи топката в мрежата на „балета“ за 3:2.

До края на мача положенията и пред двете врати продължиха да „валят“, а пропуски направи Неймар.

Същевременно на терена за мадридчани в 74-ата минута се появи и новото попълнение Дани Себайос, който опита късмета си от дистанция в края на мача. Яспер Силесен обаче отрази.

След края на мача играчите на Барселона бяха наградени с Купата на International Champions Cup.