Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отказа да приеме идеята, че неговият тим няма да защити шампионската си титла на Испания. След 2:2 срещу Леванте в 24-ия кръг на Ла Лига наставникът нямаше как да не е разочарован от резултата, но подчерта, че не е разтревожен от липсата на постоянство.

Затихващ ветеран открадна шоуто срещу Реал и BBC

Преди грешната стъпка на „Суитат де Валенсия” мадридският колос показа признаци за излизане от кризата. Депортиво Ла Коруня бе сразен със 7:1 у дома, а после тимът постигна важна победа с 4:1 над намиращия се пред него в класирането Валенсия. Сега обаче тези позитивни резултати бързо бяха забравени.

„Контролирахме мача, правехме всичко възможно, но не знаехме как да вкараме. Допуснахме две грешки и това костваше два гола във вратата ни. Малко е трудно за преглъщане след силния мач срещу Валенсия. Не сме доволни от резултата. Трябваше да контролираме събитията по-добре”, заяви френският тактик след срещата.

Блед на терена, а недоволен след смяна - Кристиано

„Този сезон е сложен за нас, защото не сме постигали шест поредни добри резултата. Не съм доволен от ремито днес.”

„Днес неумението да затворим мача ни струваше скъпо. Лошото е, че след втория ни гол трябваше да контролираме топката,а в дефанзивен план не бяхме добре. Особено при изравнителния гол.”

„Дали смяната на Роналдо е била заради умора? Не, не, тя беше планирана. Смених го, защото исках да пусна човек в центъра на терена и така да бъдем малко по-силни там. Също така исках от Асенсио и Бензема да помагат в защита. После пуснахме Лукас Васкес и нещата пак се промениха. Длъжен си да правиш промени и аз това сторих.”

„Дали първенството е извън възможностите ни? Ще видим. Винаги ще повтарям, че нищо не е решено до самия край. Остават още много точки, за които да се играе, а днес загубихме 2. Не се тревожа от липсата на постоянство. Разочаровани сме от резултата, който вървеше в наша полза, а накрая не взехме победата. Следващата седмица имаме друг мач, а после идва и такъв в Шампионската лига”, допълни Зизу.