Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан беше доста ядосан след загубата и отпадането от Атлетик Билбао на полуфиналите за Суперкупата на Испания.

„Белите“ отстъпи с 1:2 на „баските“ и пропусна възможността да защитават трофея от миналата година във финала срещу Барселона.

Gulliver/Getty Images
25 снимки

„Първото полувреме беше много трудно. Влязохме зле в мача и получихме два гола. Това бяха и единствените шансове за съперника. Атлетик пресираше добре, а ние допуснахме необичани грешки. При 0:2 винаги е трудно. След почивката играхме по-добре, създавахме положения, вкарахме гол…Но не успяхме да изравним“, заяви Зидан на пресконференцията след края на двубоя.

„Отпадането ни не е провал, защото се старахме. Ще продължим да работим, няма друг изход. Първо трябва да се възстановим и започваме да мислим за следващия мач“, каза още французинът, който се сопна на един от въпросите на журналистите:

„Дали загубата ще се отрази на отбора? Не. Вие какво искате - да се откажем и да не доиграем сезона ли?“, бяха думите на изнервения Зидан.

Загубата беше първа за Реал от месец и половина насам. Отборът прекъсна серия си от 9 мача без поражение. Вратарят Тибо Куртоа пък допусна девета поредна дузпа срещу него да бъде реализирана.