Атлетик Билбао победи Реал Мадрид с 2:1 в полуфинален мач за Суперкупата на Испания. Така Атлетик ще играе финал срещу Барселона в неделя.Точен на два пъти за победителите беше Раул Гарсия в 18-ата минута и 37-ата от дузпа. В 63-ата минута гредата помогна на Атлетик след удар на Асенсио, отново негов удар се отклони от гредата в 69-ата минута на мача. Бензема беше точен в 73-ата минута, а попадението беше зачетено благодарение на системата ВАР, след като първоначално беше отсъдена засада на нападател, а това върна интригата в мача.

В 4-ата минута на двубоя Реал Мадрид изпълни късо изпълнение на корнер, а Лука Модрич центрира в наказателното поле, но топката беше добре овладяна от бранителите на Атлетик. Шест минути по-късно опасен удар на Азар беше спасен от вратаря Симон, който изби кълбото в ъглов удар. След изпълнението Азар потърси Рамос, но атаката на "белия балет" се провали в опита си да вкара топката в мрежата на съперника. Серхио Рамос отправи безопасен удар към вратата на Атлетик в 17-ата минута на двубоя.

Раул Гарсия прониза вратата на Реал след грешка на Лукас Васкес и прати топката в мрежата на Куртоа в 18-ата минута на двубоя. Шест минути по-късно голмайсторът до този момент в мача Раул Гарсия стреля опасно, но топката мина на сантиметри от страничната греда на Куртоа. В 26-ата минута Асенсио стреля към вратата на Атлетик, но не намери целта.

Атлетик Билбао получи правото да изпълни дузпа в 37-ата минута след нарушение на Лукас Васкес, а отново Раул Гарсия се разписа за 2:0.

Реал Мадрид опита да отвърне с удар на Кроос в 43-ата минута, но нямаше никаква опасност за Симон.

Муниаин отправи много опасен удар в 54-ата минута, но топката мина на сантиметри от дясната греда на Куртоа. Четири минути по-късно Асенсио опита удар от границата на наказателното поле, но топката мина малко над напречната греда.

Добър помощник на вратаря на Атлетик Симон беше страничната греда, след като Асенсио стреля добре, но не сполучи да се разпише в 63-ата минута. Отново гредата спря удар на Марко Асенсио в 69-ата минута на двубоя.

Карим Бензема вкара топката в мрежата на Атлетик в 73-ата минута на двубоя, първоначално съдията не зачете попадението заради засада, но след преглеждане с ВАР попадението беше зачетено.

Виялибре излезе на чиста голова позиция в 80-ата минута на мача, но Куртоа запази интригата в мача. Карим Бензема отново вкара топката в мрежата в 82-ата минута, но този път имаше категорична засада на нападателя на Реал.

В добавеното време на мача Иняки Уилямс пропусна чудесна възможност да реши всичко в мача, но не съумя да се разпише. В последните 3-4 минути Реал натисна съперника, но така и не стигна до изравняването и загуби двубоя.

Реал Мадрид - Атлетик Билбао 1:2
голмайстори: 0:2 Раул Гарсия (18, 37-дузпа), 1:2 Бензема (73)

Ето и съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: Куртоа, Рамос, Каземиро, Варан (46-Начо), Кроос, Азар (67-Винисиус), Бензема (88-Мариано Диас), Модрич (68-Валверде), Асенсио, Лукас Васкес, Менди

Атлетик Билбао: Симон, Баленсиага (79-Морсийо), Мартинес, Нунес, Капа (68-Лекуе), Де Маркос, Дани Гарсия, Муниаин (71-Беренгер), Венседор (68-Весга), Уилямс, Раул Гарсия (79-Виялибре)