Вариант №1 за поста старши треньор на Реал Мадрид - Зинедин Зидан, е отказал да поеме първия тим в този момент, но би се съгласил да го направи през юни.

Зидан е казал "Не" на опитите на президента Флорентино Перес да го убеди да поеме тима още сега, съобщава телевизионното предаване "Chiringuito". Той обаче все още има желание да работи при "белите", заявявайки в частен разговор с Перес, че ако не се случи нещо извънредно, ще се върне в началото на следващия сезон.

Според информацията Зидан ще иска да има на разположение определен бюджет, с който да освежи някои позиции в тима. Той също така желае да има пълната свобода да избира сам играчите, с които да се раздели и които да опита да привлече.

Французинът бе начело на испанския гранд от началото на 2016-а до средата на 2018 година, когато си тръгна само няколко дни, след като изведе състава до трети пореден трофей в Шампионската лига и общо 13-и в историята на клуба. 

Във вторник Реал Мадрид отпадна на осминафиналите на Шампионската лига от Аякс. Няколко дни по-рано „белите“ бяха елиминирани от Барселона на полуфиналите за Купата на Краля, а в Примера испанският гранд заема временното трето място, като е на 12 точки зад лидера от „Камп Ноу“.

Ремонтът на "Сантиаго Бернабеу" - още една причина за краха на Реал

От покоите на Рая до гибелта на бездната: Защо Реал Мадрид слезе от трона?

Реал изпуска 45 млн. евро след елиминацията