Талантът на Барселона Педри сподели какво е усещането да играеш със суперзвездата Лионел Меси. Младият испанец дебютира за първия тим тази есен и вече получава доста положителни отзиви за играта си.
 
"Пристигането в нова съблекалня е трудно, особено когато е пълна със звезди и вие сте само на 17 години. Движенията на Лео са нещо, с което не можеш да свикнеш. И не само към него, но и към действията на целия отбор. Изглежда, че Меси прави каквото си поиска и когато поиска. Най-изненадващото е, когато остави двама или трима играчи зад себе си и вкара гол. Разбира се, това е впечатляващо", коментира Педри пред радио "Кадена сер".
 
17-годишният атакуващ халф призна, че се е сбъднала мечтата му да играе с Меси.
 
"По-рано го виждах по телевизията или на мачовете, а сега той разговаря с мен. Мечтаех да играя с него рамо до рамо. Това е подарък, който животът ми даде", допълни талантът на каталунците. 
 
Педри се връща и към пропадналата възможност да облече екипа на Реал Мадрид.
 
"Тренирах една едмица с Реал Мадрид, но ми казаха, че не съм показал нужното ниво. Не знам кой ме отхвърли, но бих му благодарил, защото заради него сега съм в отбора, който винаги съм обичал. От малък винаги съм харесвал Барса", категоричен е  Педри.
 
Халфът, който след седмица ще навърши пълнолетие, призна, че една от големите му мечти е да спечели Световната купа с испанския национален отбор. 
 
"Страхотно е, че ме сравняват с Шави и Иниеста, но аз трябва да направя собствена кариера и да бъда Педри. Но все пак смятам, че имам повече прилики в играта си с Иниеста", каза още Педри.