В съблекалнята на Реал Мадрид отново е горещо, след като двама от тарторите в нея – Кристиано Роналдо и Серхио Рамос отново изостриха отношенията помежду си. Това не се случва за първи път, откакто двамата играят заедно на „Сантиаго Бернабеу”.

Историята се повтаря, защото разногласията в дуото големи характери обикновено са предшествани от период, в който резултатите са незадоволителни. Реал Мадрид към момента изостава на цели 8 точки от кръвния враг Барселона в Ла Лига, а в Шампионската лига изглежда, че няма да спечели групата си, към момента оглавявана от Тотнъм.

Роналдо пак искал да си ходи от Реал?

Именно загубата с 1:3 от „шпорите” на „Уембли” е запалила искрата, която Рамос търпеливо изчака и превърна в малък пожар само преди дни. Ситуацията касае думите на Роналдо след въпросното поражение. Португалецът обикновено не говори пред репортери, когато след последния съдийски сигнал е от губещата страна, но в Лондон наруши традицията. Той сравни настоящия състав с миналогодишния, който постигна дубъл чрез безпрецедентна защита на титлата в Шампионската лига. „Не може да се каже, че настоящият тим е по-лош, но може би има по-малко опит, а всички знаем колко важен е опитът във футбола. Това не е извинение, но очевидно Пепе беше страхотен играч, Мората и Хамес Родригес – също. Тези, които вече ги няма, ни правеха по-силни”, каза тогава Роналдо.

Рамос: Питайте Роналдо дали ще остане

Още в онзи миг Рамос е приел критиката твърде лично, най-вече заради споменаването на Пепе (близък приятел на Роналдо – б.р.) във вечер, в която „белия балет” инкасира 3 попадения. Испанският национал в стил „отмъщението се сервира студено” изчака до участието си във футболното шоу „Ел Ларгуеро”. Там той заяви: „Всеки има своето мнение, но тези коментари ми се струват малко опортюнистични, защото когато спечелихме Суперкупата на Европа по-рано през сезона разполагахме със същите играчи, които имаме и сега. Никой не ми липсва.”

Според медиите на Острова определението „опортюнистични” влязло под кожата на Роналдо. Любопитен е фактът, че той избра да спомене мачът за Суперкупата на УЕФА срещу Манчестър Юнайтед, в който португалецът се появи като резерва.

Рамос обаче направи още един коментар, който не се е приел никак добре от Роналдо. „Всички знаем какъв е той”, заяви бранителя по адрес на португалския си съотборник и защо той не отпразнува гол на Иско в мача срещу Лас Палмас. „Той става малко „киселяк”, когато не отбележи гол. Няма кой обаче да го вини, понеже ни дава много в хода на сезона.”

Роналдо иска 7 деца, 7 Златни топки и не приема критики

Естествено, последната реплика свидетелства за голямото уважение между двамата, но това не променя факта, че те следват свои правила. Рамос неведнъж е демонстрирал предпочитанията към традиционната философия, която гласи, че никой футболист не е по-голям от отбора. Испанецът смята, че всички в Реал трябва да мислят единствено за това как да върнат отбора обратно там, където му е мястото.