Голямата въпросителна преди първото Ел Класико за 2019 г. е дали капитанът на Барселона Лео Меси ще може да участва в сряда вечер в мача. Причината е, че той получи травма в бедрото по време на последния мач с Валенсия през уикенда и не е тренирал пълноценно от тогава. 

Според последните информации от каталунските медии, аржентинецът няма вече здравословен проблем и ще може да играе в двубоя. Решението обаче е оставено на самия него, защото до последно ще се преценява дали няма да е твърде рисковано за здравето му в дългосрочен план да играе в този мач. 

Макар вече да не е контузен, той няма почти никаква тренировъчна практика и ще е много важно да участва в заниманието тази вечер. То е последното преди мача с Реал Мадрид, който е в сряда от 22:00 часа на "Камп Ноу". 

Самият Меси имал огромно желание да участва в двубоя, като е провел всички необходими упражнения, предписани му от физиотерапевтите. Очаква се той със сигурност да е в групата и ако не промени мнението си до самото навечерие на мача, да участва в него.