Капитанът на Барселона Лео Меси е излязъл на върха на проедната класация с попаденията си. През уикенда той се разписа на два пъти в мрежата на Валенсия, с което донесе равенството 2:2. Те бяха неговите 20-о и 21-о попадение в Примера дивисион този сезон. 

Така аржентинецът стана единственият футболист в историята на големите европейски първенства, който нанизва 20 или повече попадения за 11-и пореден сезон. Неговата серия започна от кампанията 2008/2009 и продължава. 

Другият, който може да се похвали с подобна, макар и не същата, серия е... Кристиано Роналдо. Двамата се скъсаха да чупят рекордите във футбола, а в това постижение отново са рамо до рамо. Португалецът е с 9 поредни сезона с 20 и повече гола в големите европейски първенства, като скоро може да навлезе в 10-ия си такъв сезон. 

Неговата серия започна с идването му в Реал Мадрид през сезон 2009/2010 и ако вкара още три попадения за Ювентус до края на сезона, в което едва ли някой дори се съмнява, ще навърти юбилейния си сезон с такова постижение.