Фенът на Бирмингам, който удари играча на градския съперник Астън Вила - Джак Грийлиш, по време на неделното дерби между двата тима, ще си има сериозни проблеми със закона. 27-годишният запалянко се казва Пол Мичъл и вече е с повдигнати обвинения за нападение, както и за футболно хулиганство. 

Ако бъде признат за виновен, той може да плати солена глоба и да прекара известно време зад решетките. А това може дори да се окаже по-малкият проблем, защото фенове на Астън Вила са го заплашили със смърт. 

Според информация на вестник "Сън", гневни привърженици на Вила са открили, че Мичъл е барман в местна кръчма. Те са отишли там и са обявили на персонала, че ще я подпалят в момента, в който той се върне на работа там и ще "направят всичко възможно копе**ето да не се измъкне от там жив". 

Пол Мичъл е женен и баща на едно дете. Той нахлу на терена в началото на мача на "Сейнт Андрюс" и удари в гръб Джак Грийлиш, след което беше изведен от стюардите. На излизане той помаха на публиката. Очаква се действията му да доведат до тежки проблеми за Бирмингам, който е заплашен с изваждане на точки от актива и провеждане на поне един мач без публика.