Нещо невиждано, поне за последните 30 години, се случи в Англия в неделния следобед. По време на бирмингамското дерби между Бирмингам Сити и Астън Вила, стигналият и до националния отбор на Англия Джак Грийлиш отнесе тежък удар от нахлул на терена фен.

Запалянкото, който подкрепя "сините", излезе на игрището по-малко от 10 минути след началото на мача и издебна в гръб футболиста на Вила, за да му нанесе много силен удар в брадичката. Грийлиш беше изключително изненадан и не разбра откъде му е дошло.

Впоследствие фенът беше наобиколен от стюарди, за да бъде изведен от терена, а играчите на Вила тръгнаха да го бият, но в крайна сметка повече ексцесии нямаше. Със сигурност е ясно, че този привърженик никога повече няма да стъпи на футболен мач. И явно наясно с това, той излезе от терена, раздавайки въздушни целувки на трибуните.

На това дерби е имало и друг път подобни сцени, макар да нямаше удари в тях. На 16 септември 2002 г. вратарят на Вила тогава Петер Енкелман получи нелеп гол, като топката мина под крака му при подаване от съотборник и тогава пак фенове на Бирмингам нахлуха на терена, но само за да му се подиграват, а не да го удрят.