Нападателят на Атлетико Мадрид Кевин Гамейро разкри защо е предпочел да се присъедини към “дюшекчиите” пред това да подпише с настоящия лидер в Ла Лига Барселона.

“Имах избор между това да отида в Барса или да дойда тук, в Атлетико. Какво обаче щях да правя в Барса? Там са Неймар, Меси и Суарес”, заяви 29-годишният французин.

Барса удари на камък с още една опция за нов треньор

“Има играчи, които искат да играят всеки мач и отказват да напуснат терена дори в последните 10 минути. Това се случи и с Ибра”, допълни футболистът.

Настоящият нападател на Манчестър Юнайтед бе част от състава на каталунците в периода от 2009 до 2011 година. Шведът напусна каталунския клуб, след като не успя да се впише сред възпитаниците на Хосеп Гуардиола, който заемаше треньорската позиция тогава.

Атлетико излиза срещу Реал в любимия цвят на Симеоне

След като Гамейро се присъедини към тима на Атлетико, от Барселона решиха да привлекат бившия нападател на Валенсия Пако Алкасер. През настоящия сезон испанският футболист е твърда резерва, като се е включил в 25 мача за каталунците и е отбелязал 7 гола.

Гамейро пък е ключова фигура в тима на Диего Симеоне, като е вкарал общо 16 гола и е реализирал 7 асистенции в 42 мача с фланелката на “дюшекчиите”.