Защитата на звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо пред прокуратурата се пропука, след като тримата независими инспектори потвърдиха вината на португалеца, че той е укрил от държавната хазна на Испания 14 768 897 евро.

Адвокатът на Роналдо – Хосе Антонио Чоклан настоя пред съда за независимата експертиза на трима инспектори от Националното бюро за международни облагания, една организация, която няма общо с Агенцията по облаганията.

Съдът изпълни желанието на адвоката на футболиста, но и тримата независими инспектори в своите доклади са констатирали вината на Роналдо и са излезли със заключения, че той е ощетил държавната хазна с 14 768 897. По този начин португалецът и неговата защита загубиха още един от ходовете си пред съда.

Инспекторите, които свидетелстваха четири часа, потвърдиха оценката на измамата. 

Прокуратурата повдигна обвинения срещу Кристиано Роналдо за данъчни престъпления извършени между 2011 и 2014 година за сумата от 14 768 897,85 евро. Тази сума ще бъде увеличена до почти 30 милиона евро, когато към нея се добавят глобите и лихвите за забавено плащане.

Обрат: Кристиано се признава за виновен, търси споразумение

През седмицата адвокатът на Кристиано – Хосе Антонио Чоклан започна разговори с Министерството на финансите за постигането на споразумение, но първата му оферта е била отхвърлена и определена за „крайно недостатъчна“.

Испанската хазна отказа споразумение с CR7, делото продължава

Кристиано Роналдо настоява, че не е укривал данъци

Роналдо укрил 15 милиона, а не 8

Адвокатите на Кристиано настояват, че той е платил дори повече на хазната

Роналдо нямало да плати милионите

Испанската хазна: Престъплението на Кристиано е по-сериозно от това на Меси