Централният защитник на Барселона Жерар Пике съвсем скоро ще усети твърдата ръка на треньора Ернесто Валверде, пише „Диарио Гол”. Според испанското издание един от най-опитните в състава на каталунците ще има проблеми с наставника заради купон, продължил до 5 часа сутринта.

Треньорът на Барса разкри забележките към Деулофеу

Проблемът се корени в това, че след края на домакинския реванш срещу Мурсия за Купата на Краля, Пике се е отдал на буйни страсти и прекарал нощта на сряда срещу четвъртък в „Казино де Барселона”. Той останал там до 5 часа сутринта с ясното знание, че на другия ден от 9 часа трябва да се яви на тренировка.

Очевидно Пике е сметнал, че може да се позабавлява предвид факта, че е наказан за предстоящото гостуване срещу Валенсия в първенството. По принцип Барса не се меси в дейностите на играчите си в свободните им дни, но Валверде определено сметнал за непрофесионално купонясването само 4 часа преди тренировка.

Съблекалнята на Барса рипна срещу идването на Гризман

„Диарио Гол” твърди, че наставникът вече е провел разговор с Пике, в който е подчертал недоволството си и е поискал от него да бъде фокусиран на 100 процента само и единствено върху задълженията си на терена.