Защитникът на Барселона Жерар Пике може да изгори за между един и три мача, ако Дисциплинарната комисия на Ла Лига прецени, че жестът му по време на мача с Еспаньол (1:1) е бил провокативен за феновете на „лос перикитос“.

Пике спаси Барса в каталунското дерби

Припомняме, че централният защитни изравни резултата в каталунското дерби, а след това постави показалец пред устите си, искайки да покаже на феновете на домакините да замълчат.  По-рано шефът на Ла Лига Хавиер Тебас коментира, че постъпката на Пике ще се разгледа от Дисципла в Испания и ако компетентните лица счетат за нужно ще наложат наказание.

Жестът на Пике ще се разглежда от дисциплинарнарната комисия

Припомняме, че след мача Пике се оплака от непрекъснатите обиди по негов адрес от страна на противниковите запалянковци и добави, че да им каже да замълчат е било най-малкото, което е можел да стори.

Същевременно любопитно е да се има предвид, че ден след битката в неделя в медиите в Испания се появиха информации, че Пике е контузен. Той претърпя сблъсък с Жерар Морено в края на мача, а слуховете са, че може да бъде извън игра до месец.