Барселона плати висока цена за равенството с Еспаньол в каталунското дерби от изминалия кръг на Примера дивисион. Лидерът в класирането ще трябва да се оправя без централния си защитник Жерар Пике. 

Валверде след ремито с Еспаньол: Коства ни много

Според информация на вестник "Ас", авторът на изравнителното попадение на "Корнея ел Прат" в неделната вечер ще е аут от терените поне един месец. Той беше ритнат лошо от Жерар Морено в края на двубоя, малко след като се беше разписал и беше направил знак на феновете на Еспаньол да замълчат. 

Пике разбуни духовете с жест на "Корнея"

В момента Пике минава задълбочени медицински изследвания, които трябва да покажат точното естество на травмата. Най-песимистичните прогнози са за месец отсъствие, но пък и няма много поводи за оптимизъм около контузията. 

Пике спаси Барса в каталунското дерби

Това изправя наставника Ернесто Валверде пред поредните проблеми около окомплектоването на централната отбрана. С контузия продължава да е Томас Вермален, а Йери Мина няма игрова практика с отбора. Самуел Умтити пък съвсем наскоро се завърна от лазарета. Хавиер Масчерано беше продаден в Китай в края на януарския трансферен прозорец.