Светът е нечестно място! Може да си отдал живота си на науката, медицината или някоя човеколюбива професия, но да взимаш обидно малко пари. А в същото време може да имаш умението единствено да риташ топка добре и да правиш безсрамно много пари. 

Фенове пуснаха броячка за пачките на Неймар

Доказателството за това е сравнението със средната работна заплата в България и годишното възнаграждение на най-скъпия футболист в историята Неймар. Бразилецът подписа с ПСЖ срещу 45 млн. евро на година. 

КРАЙ! КРАЙ! КРАЙ! ПСЖ обяви трансфера на Неймар!

Калкулатор в "Би Би Си" позволява да сметнете колко време ще ви трябва да изкарате тази сума, на базата на вашето годишно възнаграждение. И като се има предвид, че според официалната статистика средната работна заплата в България е 1006 лв. на месец, то на един обикновен наш сънародник ще му трябват... точно 3230 години, за да вземе парите, които той изкарва за година. 

Милионите на ПСЖ ще хвърчат за заплатата на Неймар

Според въпросния калкулатор, на Неймар ще му трябват едва три минути, за да изкара годишното възнаграждение на един българин. Т.е., докато той си е мил зъбите тази сутрин, вече е заработил толкова, колкото средностатистическият ни сънародник за цяла година упорит труд. 

L'Équipe: Неймар и ПСЖ се разбраха за личните условия

Така че за да може българин да изкара годишната заплата на Неймар с честен труд, е трябвало да започне стажа си през 1213 г. пр. Хр. Тогава, например, в Египет фараон е бил Мернептах, който тогава точно е завладявал Нубия...