Пари Сен Жермен постигна нов категоричен успех с 3:0 при домакинството си на Сент Етиен от четвъртия кръг на Лига 1, който се игра на „Парк де Пренс“.

Звездата на парижани Неймар бе под нивото си, но това не попречи на отбора да стигне до четвърта поредна победа в първенството.

Съдията Клеман Турпен свири дузпа за Пари Сен Жермен в 19-та минута за нарушение на Саиди Янко срещу Единсон Кавани. Уругваецът реализира наказателния удар по повече от категоричен начин в 20-та минута, след като изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Стефан Руфие.

Сент Етиен можеше да изравни резултата в 25-та минута, когато Жонатан Бамба излезе сам срещу Алфонс Ареола, но вратарят спаси.

Майга отправи опасен удар от разстояние в 31-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Пари Сен Жермен удвои своята преднина в 51-та минута, когато Неймар центрира от фаул в наказателното поле на Сент Етиен, където Маркиньос свали с гърди към Тиаго Мота, който отблизо разстреля Руфие.

Анхел Ди Мария бе близо до това да се разпише в 66-та минута, когато нацели гредата след удар от около 35 метра.

Бамба можеше да намали изоставането на Сент Етиен в 73-та минута, но Ареола се отличи с ново отлично спасяване.

Ди Мария отправи коварен удар в 74-та минута, топката рикошира в крака на Перен, който можеше да си отбележи нелеп автогол, но Руфие спаси. След това при добавката Кавани от чиста позиция стреля много неточно в аут.

Пари Сен Жермен реализира трети гол в 90-та минута, когато Тома Мюние центрира отлично по земя в наказателното поле на Сент Етиен, където Единсон Кавани бе оставен непокрит и вкара много красив гол във вратата на Руфие.

Пари Сен Жермен има актив от 12 точки и е лидер в Лига 1, докато Сент Етиен претърпя първо поражение и остава с 9 точки.